Welke stijlen wooninrichting zijn er? Woonstijl Overzicht

Ben jij voornemens om je interieur opnieuw in te richten, dan is de kans vrij groot dat je oog is gevallen op een bepaalde stijl. Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel verschillende stijlen, dat je ze ook prima met elkaar kunt combineren. Een prachtige combinatie is bijvoorbeeld landelijk met industrieel. Zo kun je de robuuste materialen die je in een landelijk interieur gebruikt, laten terugkomen in combinatie met de industriële kenmerken dan deze stijl.

Een goed voorbeeld hiervan is de boomstamtafel met RVS poten. Op deze manier combineer je beide stijlen en zorg je ervoor dat ze het beste in elkaar naar boven halen. Om je een idee te geven welke stijlen er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je uitgepikt die om dit moment ontzettend populair zijn.

Industriële woonstijl

Eén van de populairste woonstijlen van dit moment, is toch wel de industriële woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich met name door het gebruik van robuuste en ook ruwe materialen. Vaak bestaan de meubels uit een stevig metalen frame en hebben lampen een industriële look. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in een wat mindere mate te kiezen voor het industriële, zodat je het allemaal wat minimalistischer houdt. De meeste design woonwinkels hebben veel minimalistische, industriële meubels in het assortiment. Vooral wanneer de ruimte wat beperkt is, is het beter om met ‘slanke’ materialen te werken, dan met massieve objecten. 

Landelijke woonstijl

In het verlengde van de industriële woonstijl, zien we ook dat de landelijke woonstijl steeds meer aan populariteit wint. Waar er nog wel eens een misvatting bestaat dat je voor een landelijke woonstijl ook een landelijke woning, zoals een boerderij nodig hebt, is dus absoluut niet het geval. Deze woonstijl kenmerkt zich met name door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Ook in deze woonstijl zien we vooral veel hout naar voren komen en doen ook de vloerkleden het erg goed. Om het helemaal compleet te maken, mag ook sfeervolle verlichting absoluut niet ontbreken.

Retro woonstijl

Last but not least, is de retro woonstijl. Vintage objecten worden namelijk steeds populairder. Het leuke aan deze items, is dat ze waarschijnlijk al jaren bij je oma op zolder staan. Toch zien we ook dat er steeds meer ‘nieuwe’ vintage items worden gemaakt en wordt ingepast binnen allerlei verschillende stijlen. Zo wordt er gekozen voor een te gekke vintage stoel als eyecatcher binnen een moderne stijl. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Dus ben jij op zoek naar een nieuwe woonstijl, dan zijn deze 3 zeker de moeite waard om je eens verder in te verdiepen.