Vloeronderhoud is noodzakelijk

Vloeren zijn net als deurknoppen en trappen de meest gebruikte onderdelen van een woning, kantoor, museum of ander gebouw. Met een vloer kan van alles gebeuren. Dit is geheel afhankelijk van de situatie waar de vloer is. In woningen is er bijvoorbeeld de gebruikelijke loop van een gezin. Restaurants en operatiekamers worden weer op een andere manier belast. Er is één ding wat alle vloeren met elkaar gemeen hebben en dat is vuil worden. Iedere vloer moet worden schoongehouden om de leef- of werkomgeving gezond te houden.

Vloeren en soorten vuil

Vloerreiniger is een product wat in veel varianten verkrijgbaar is. Vloeren kunnen gemaakt zijn van zeer uiteenlopende materialen. Hout, vloerbedekking, laminaat, pvc, epoxy, keramiek of beton, ieder materiaal heeft een eigen schoonmaakproduct nodig. Vuil ophopingen zijn niet altijd met het blote oog zichtbaar, maar wel aanwezig. Regelmatig de vloer reinigen of door een professional laten reinigen is dus essentieel. Niet alleen het schoonhouden is belangrijk, maar ook het in vorm houden van de vloer. Naast vloer reinigingsproducten zijn er ook verzorgende producten. Deze middelen geven een beschermlaag. Op deze manier kan de vloer makkelijker worden schoongehouden en gaat ook nog eens langer mee.

Vloer reinigen en professionals

Zelf kunnen we best de handen uit de mouwen steken. Met het juiste schoonmaakmiddel kan er heel wat worden schoongemaakt. De schoonmaakproducten van de professional zijn kwalitatief sterker. Care4floor heeft naast de vloerreinigingsmiddelen ook de kennis in huis om te adviseren voor het maken van de juiste keuze. Vloeren zijn er niet alleen in soorten maar ook in verschillende afmetingen. De producten kunnen in verschillende hoeveelheden worden besteld. Terrastegels vereisen een andere aanpak nodig dan een gegoten woonkamervloer. Via telefoon of mail is het prettig om met een expert te kunnen overleggen.

Onderhouden is behouden van een vloer

In veel huishoudens is het gebruikelijk om bij binnenkomst de schoenen uit te trekken. Er zijn genoeg andere situaties te bedenken waar dit niet gebeurt. De vloer van een keuken in een restaurant krijgt het zwaar te verduren. De industriële keukenvloeren worden dagelijks schoongemaakt. Het is ook belangrijk dat een vloer in vorm blijft omdat er niet maandelijks vloeren worden vervangen. Een vloer moet jaren mee en dat kan wanneer er goed onderhoud plaatsvindt.