Lekker pruttelen in een hottub? Dit is waar je rekening mee moet houden.

Niks is lekkerder dan met een gerimpelde huid in de heerlijke warmte te zitten van een hottub. Het is ook ideaal dat dit zowel in de koude maanden als de warme maanden een fijne optie is. Maar waar moet je nou allemaal rekening mee houden als je een hottub wil aanschaffen? In dit artikel lees je alle belangrijke stappen om te zetten.

Wat voor type val je op?

Uiterlijk is belangrijk, maar bij hottubs zijn er toch nog wat belangrijkere kenmerken. Allereerst zul je moeten besluiten waar de hottub moet komen te staan en hoe groot jouw hottub dus maximaal kan worden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid mensen die je in jouw hottub wil toelaten. Als je hier een redelijk idee van hebt dan is het tijd om een budget te bepalen.

Uiterlijkheden

Vervolgens komen we wel bij het uiterlijk. Want je wil toch een beetje een mooie hottub en eentje die matcht met de omgeving waar die in komt te staan. Als je niet zo goed weet wat de opties zijn en de afbeeldingen online moeilijk in te beelden zijn voor waar jij jouw hottub wil plaatsen, dan kun je het beste naar bijvoorbeeld de hottub showroom in Groningen gaan. Zo krijg je niet alleen een beeld van wat jij een mooie hottub vindt, maar krijg je ook meteen een idee hoe groot de hottub van jouw dromen daadwerkelijk is en of het gaat passen op de thuisbasis. Ook kan je hier kijken welke extra accessoires en dergelijke je nodig gaat hebben voor jouw perfecte hottub.

Plaatsing en garantie

Als je dan je keuze gemaakt hebt, is het tijd om te overleggen wanneer en waar de hottub geplaatst zal worden en of het bedrijf waarvan je de hottub koopt hem ook komt installeren. Als ze hem niet installeren, dan is dit het ideale moment om te vragen of er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden bij de specifieke hottub die jij van ze koopt. Let ook zeker op dat je een goede garantie hebt op jouw hottub, zodat je hulp krijgt als er iets fout gaat met jouw gloednieuwe hottub.

Onderhoud

Om vervolgens zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw hottub, is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. Het gemakkelijkst is om teststrips voor het water te kopen en zo de pH- en chloorwaarden goed te controleren. De pH-waarde moet liggen tussen 7.2 en 7.6. Controleer ook regelmatig je pomp en filter of ze hun werk nog goed doen en er niks kapot is. Voeg chloor toe aan het water om je water goed schoon te houden en vervang het water sowieso eens per kwartaal. Als het water uit de hottub is bij het verversen van het water, dan kan je meteen de hottub goed en makkelijk schoonmaken aan zowel de buitenkant door deze schoon te spuiten als de binnenkant van de hottub door er met een doekje overheen te gaan.

Als laatste tips: Doe altijd de deksel op de hottub als je eruit gaat, spoel je van tevoren even af onder de douche en draag geen vieze zwemkleding in de hottub. Als je dit doet, dan ben je gegarandeerd van heerlijke, warme avonden in de perfecte hottub.