De voordelen van een passe partout

Een interieur zonder persoonlijke touch, dat kan natuurlijk niet. Het is daarom dus ook belangrijk om te kijken waar jij je interieur kunt voorzien van bijvoorbeeld een paar mooie foto’s uiteraard hoeft dit geen hele wand vol te zijn met allerlei foto’s van vroeger, maar een gezinsfoto is bijvoorbeeld een prachtige manier om je interieur een persoonlijk tintje te geven. Toch blijft het iedere keer weer een uitdaging om een geschikt fotolijstje te vinden waar je foto in past. De oplossing voor dit probleem is een passepartout. Zo weet je namelijk zeker dat ze altijd passen en hoef je niet bang te zijn dat je de randen van je foto ziet. Wil jij weten wel voordelen het nog meer heeft? Lees dan snel verder!

Wat is een passepartout eigenlijk?

Heb jij een foto die te klein is voor het lijstje, dan kun je dit probleem door middel van een passepartout verhelpen. Het is als het ware een lijstje die je over je foto heen kunt leggen, waardoor het lijkt alsof het lijstje gemaakt is voor deze foto. Je kunt een Passe partout online bestellen, maar je kunt ook naar een lijstenmaker gaan om te kijken wat deze voor je kan betekenen. Wist je dat jer er overigens ook zelf één kunt maken?

Welke voordelen heeft het?

Het grootste voordeel van een passepartout op maat,  is natuurlijk dat je geen nieuwe fotolijstjes hoeft te kopen. Daarnaast zorgt het ook voor een stukje extra bescherming voor zowel de foto, als het lijstje zelf. Je plaatst deze passepartout namelijk tussen het glas en de foto, waardoor er dus een extra laag wordt gecreëerd. Zo kan de foto, poster of ander kunstwerk dus niet verplaatsen, waardoor het ook niet kan beschadigen.

Hoe gebruik je een passepartout?

Het gebruik van een passe partout is vrij eenvoudig. Op het moment dat de foto niet helemaal past in het lijstje wat jij toevallig nog in huis had liggen, dan kun je natuurlijk twee dingen doen. Je kunt een nieuw lijstje gaan halen, maar een passe partout is natuurlijk vele malen handiger en ook sneller. Wel is het belang te kijken dat de passepartout niet een deel van de foto bedekt, waardoor je straks een belangrijk onderdeel van de foto mist. Je kunt je voorstellen dat een deel van het hoofd van je kinderen natuurlijk wel onbedekt moet blijven. Als dit niet zo is, dan kun je de passe partout op de plaat leggen en daar leg je dan vervolgens je foto op. Daarna kun je de achterkant van het fotolijstje weer terugplaatsen en je zet of hangt de fotolijst op de plek waar je deze wilt hebben.