Asbest verwijderen: prijs en opties

Nog altijd is er in ontzettend veel huizen en andere panden in Nederland asbest aanwezig. Veel mensen schrikken ervan wanneer ze horen dat dit ook bij hen thuis het geval is. Gelukkig is het altijd mogelijk om deze gevaarlijke asbest te laten verwijderen. In sommige gevallen kun je dit zelf doen, maar het inhuren van erkende asbestverwijderaars blijft toch altijd de beste keuze. Wil je hier nu niet te veel geld aan uitgeven? Dan is het slim om offertes asbest verwijderen aan te vragen bij verschillende gespecialiseerde bedrijven. Zo houd je de prijs voor asbest saneren zo laag mogelijk en weet je zeker dat het verwijderen op een vakkundige wijze gebeurt.

Waar komt asbest het meest voor?

Vanaf de jaren ’40 tot aan 1993 werd asbest enorm veel gebruikt bij het afwerken en renoveren van huizen. Zo vinden we het vaak terug in muurplaten, plafondplaten en cementen afvoerbuizen. Ook kan het aanwezig zijn in onder meer golfplaten die als dakbedekking worden gebruikt, in oud vloerzeil, in oude tegellijm en in oude isolatiematerialen. Het verwijderen van asbest is niet in alle gevallen verplicht. Toch blijft het altijd raadzaam om dit wel te doen.

Waarom asbest laten saneren?

Asbesthoudende producten waren vroeger erg populair vanwege onder meer de isolatiewaarde en hun brandwerende capaciteiten. Inmiddels kennen we echter ook het zeer schadelijke bijeffect van asbest. Losse asbestvezels zijn namelijk zeer kankerverwekkend en vormen daarmee een groot gezondheidsrisico. Om te voorkomen dat jij en je gezinsleden hier nu of in de toekomst last van krijgen doe je er goed aan om asbestproducten zo snel mogelijk te laten saneren. Uiteraard doe je dit volgens de geldende richtlijnen, die onder meer voorschrijven dat je het asbesthoudende materiaal op een deugdelijke wijze moet verpakken voordat je het bij de milieustraat inlevert.

Professionele asbestverwijdering

Wil je zeker weten dat de aanwezige asbest in je woning, schuur of zakelijke pand op een correcte manier gebeurt? Kies dan altijd voor de expertise van erkende asbestverwijderaars. Deze beschikken over de benodigde kennis en ervaring om jouw asbesthoudende wandplaten, isolatie of vloerbedekking op een veilige manier te verwijderen en af te voeren. De prijs van asbest verwijderen door een gespecialiseerd team is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de omvang van asbestprobleem in je pand. Je herkent een goede en erkende asbestverwijderaar aan de Ascert certificering.

Hoe kom ik erachter of er asbest in mijn huis zit?

Zekerheid over de aanwezigheid van asbest in en rond je woning is wel zo fijn. Daarom is het verstandig om een professionele inventarisatie te laten uitvoeren door een asbestspecialist. Deze kan zowel een visuele inspectie als een algehele asbest inspectie voor je verzorgen. Bij een visuele inspectie worden alleen de zichtbare muren, plafonds en dergelijke gecheckt op de aanwezigheid van asbest. Een algehele asbest inspectie is nog grondiger en maakt ook duidelijk of er op andere, minder goed zichtbare plekken asbest aanwezig is.

Asbest verwijderen uit je woning, schuur of bedrijfspand

Is er ook in jouw stal, schuur, huis, zakelijke pand of bijgebouw asbest aanwezig? Laat het dan al op korte termijn verwijderen door een specialist! Zo voorkom je dat zaken als asbestplaten en vloerbekleding met asbestvezels (verder) beschadigd raken en losse asbestdeeltjes jouw gezondheid of die van je dierbaren aantasten. Natuurlijk is het altijd slim om meerdere asbest verwijderen offertes aan te vragen. Zo kun je je oude asbesthoudende materialen veilig en voordelig laten saneren.

Kan ik asbest zelf verwijderen?

Sommige mensen kiezen ervoor om asbest in hun woning, loods of stal zelf te verwijderen. Dit is toegestaan als het niet beschadigd is en ook niet beschadigd kan raken bij het verwijderen. Ook mag je als particulier niet meer dan 35 vierkante meter asbesthoudende producten afvoeren en moet je het complete oppervlak in één keer weghalen. De belangrijkste reden voor zelf asbest verwijderen is vaak de prijs. Het zelf saneren van asbest is weliswaar goedkoper, maar vaak loop je er wel meer risico mee. Een erkende asbestverwijderaar gebruikt altijd beschermende kleding en zorgt ervoor dat het asbesthoudende afval altijd correct in plastic wordt verpakt en neemt vervolgens ook het afvoeren van dit gevaarlijke materiaal voor zijn rekening.

Aanvragen offerte voor asbest verwijderen

Ben je benieuwd naar de asbest saneren prijs in jouw woning of bedrijf? Vraag dan heel eenvoudig online een aantal offertes aan. Je ontvangt dan meerdere prijsopgaves van gespecialiseerde asbestverwijderaars uit jouw regio en kunt direct gaan vergelijken! Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar vooral ook op de geboden opties en de kwaliteit van de werkzaamheden. Ook kun je vrienden en bekenden vragen om hun ervaringen bij het professioneel laten saneren van asbest bij hun thuis.